31. toukokuuta 2011

Rokokoo

Tämmöinen ihana sohvakaunotar saapui verstaalle, toivottiin käsittelyä, joka toisi sohvan 2000-luvulle. Sillain niinkun aika rajustikin. Että takaisin ei haluttu viedä samannäköistä kun tullessa. 


Sohvan perustus oli pettänyt pahasti. Pohjassa olevat satulavyöt olivat katkeilleet ja jousitus pudonnut liian alas - olen jotenkin kummallisesti onnistunut kuvaamaan sohvan siten, että roikkuvat vyöt eivät näy. 

Sohva purettiin siis aivan kaljuksi ja työt aloitettiin vyöttämällä pohja uudelleen. Vöiden päälle joustimet ja uusi sidonta. Sitten säkkikangasta, meriheinää ja puulastua. Näiden päälle uutta säkkiä, liuta erialisia ompeleita ja vielä vähän lisää pehmustetta ennen uutta kangasta. Selkänojaan sama käsittely, mutta ilman joustimia. 

Ja tämmöinen siitä sitten tuli - hiukan raju, mutta kuitenkin jotenkin vanhahtava. Ainakin se on erilainen. Minusta se on aika namu.4 kommenttia:

 1. Hei! Olen haaveillut rokokoo tyylisen sohvan hankinnasta ja haluaisin verhoilla sellaisen kun vanhojen hyväkuntoistenkaan versioiden kankaat eivät oikein miellytä.. Mutta kuinka paljon tuollainen verhoilu maksaa? Sohvia olen parhaillaan nähnyt 100e:n hintaan ihan siistissä kunnossakin mutta verhoilu kustannus mietityttää.. Pystyykö antamaan minkäänlaista hinta haitaria? Jos kangas toive olisi esim yksivärinen kulutusta kestävä tumman harmaa kangas.

  VastaaPoista
 2. Tästä tuli todella kaunis. Aivan ihanat värit ja kauniin mallinen sohva.

  VastaaPoista
 3. Heippa te siellä! Kiitos kaunis kommenteista ja kyselyistä, meikäläinen on ollut hurjan hunningolla tän kirjottelun kanssa, aika ei näytä riittävän kaikkeen :( Mutta onpas mukava kuulla, että joku näitäkin jorinoita lukee!

  Sohvan verhoilun hintaan vaikuttaa hurjan moni asia, nuita rokokoosohviakin on melkoisen erilaisia - mahalla, napeilla, heftattuna jne... Laitatko anonyymi mulle sähköpostia, niin voin sitten kertoa enemmän ja laittaa jotakin hintahaitaria.

  Kivaa syksyä sinne!

  VastaaPoista
 4. Aivan upea! etsinkin vastaavaa nykyaikaiseksi muutettua rokokoosohvaa inspiraationa omaan projektiini. :-)

  VastaaPoista