25. toukokuuta 2009

UUTTA ILMETTÄ

Pitkän hiljaisuuden jälkeen palaan taas bittimaailmaan. Viimeiset viikot ovat vierineet ohitse ja välillä luulen, että kuukausi vaihtuu toukokuuksi... kuljen siis hiukan jälkijunassa. Verstaalla on visiteerannut jos jonkinmoista kulkijaa - toiset ovat taivaltaneet tietään jo pitkään, kun taas toiset ovat vielä nuorikkoja, mutta kaipasivat ylleen uutta kevätkuosia.

Keinonahkapäälliset ovat vihdoin taaksejäänyttä aikaa ja niiden ohessa on valmistunut muun muassa pari 50-luvun sohvaa, uusvanha laiskanlinna, pikkutuoleja, kaksi moottoripyörän satulaa, sisustustauluja ja talonpoikaiskeinutuoli.

Alla oleva ruskea nojatuoli sai alleen uudet jouset. Vanhat homeiset vaahtomuovit saivat väistyä ja tilalle ilmestyi uudet.


Ja päälle tietty uusi kuosi.



Keittiöntuoleja vanhassa asussa



ja sitten uudessa puvussa.



Kovia kokenut keinutuoli lähtötilanteessa



ja tässä hionnan, liitosten liimauksen, petsauksen, muutaman lakkakerroksen ja uuden verhoilun jälkeen valmiina palvelemaan taas pitkään.


Mulla on ollut verstaalla myös pikku apuri. Kummityttöni saapui pohjoisesta jokavuotiselle kesävierailulle ja mikäpä olisi hauskempaa ja jännenpää kun tulla mukaan töihin. Verstaalla on siis syntynyt myös läjä keinonahkaisia hapsukaulaliinoja, vanhoista kangasmalleista leikattuja kuvioita sekä kalataulu. Pöydät notkuvat kukkasista, joita pikkuneiti on kerännyt takapihalta "setien ja tätien iloksi" ja minä olen saanut tarkan selvityksen prinsessa ruususen elon vaiheista. Hauskaa vaihtelua itsekseen puurtamiselle.

4 kommenttia:

  1. Taitava olet. Todella. Muistin tämän päiväisessä blogissani sinutkin mainita.

    VastaaPoista
  2. Vau, aivan ihania töitä.
    Itse olen aloittamassa tämän sorttista käsityöläisen uraa mutta matka on vielä pitkä, niin pitkä....
    Mukavaa ja työntäyteistä kesän jatkoa toivotellen,
    TerhiS

    VastaaPoista
  3. Kiitos Terhi ja Hanne! Voimia ja iloa molemmille - aloittavalle ja konkarille - käsityöläisen ammatti on mahtava asia! Ihania kesäpäiviä teille!

    VastaaPoista
  4. Nämä ovat hienoja! Etenkin ruskean nojatuolin muodonmuutos lumosi. Hienoa, kun joku osaa ja tekee.

    VastaaPoista